Echipamente, consultanta si
solutii integrate pentru pre-press

Tehnologia flatbed

Echipamentele ECRM sunt construite in tehnologie flatbed - placa este preluata automat de sistemul de antrenare si parcurge un traseu rectiliniu in timp ce este expusa de sistemul optic.

Sistemul mecanic de antrenare este prevazut cu traductoare de pozitie encoder cu 4000 de segmente si ofera o precizie de pozitionare a placii in timp real mai buna de 5 microni. Echipamentele ECRM folosesc doua asemenea axe de antrenare sincronizate, fiecare prevazut cu encoder propriu. Acest lucru impreuna cu sistemul de registru cu aliniere electronica in trei puncte asigura o reproductibilitate a pozitionarii imaginii pe 4 placi consecutive mai buna de 25 microni.

Seria "X"

Spre deosebire de toate celelalte marci de CTP flatbed, sistemul optic patent propriu folosit de ECRM in echipamentele de serie "X" este singurul care garanteaza precizia perfecta de pozitionare a spotului laser pe latimea utila a placii si lipsa oricaror distorsiuni de forma a punctului de raster. Acest grad de precizie este obtinut prin folosirea unui sistem special de lentile F-theta precum si a unui sistem electronic de compensare in timp real a liniaritatii. Utilizarea combinata a celor doua mecanisme aduce masinile CTP ECRM seria "X" la acelasi standard de calitate cu sistemele de expunere rotative, tambur intern si extern.

Sistemul de expunere flatbed este prezent si la alti productori de echipamente dar aranjamentul lentilelor dintr-un bloc optic F-theta obisnuit nu poate asigura singur un nivel de calitate si precizie similar cu al masinilor de expunere rotative. Este un lucru cunoscut ca sistemele flatbed obisnuite sacrifica intr-o oarecare masura liniaritatea expunerii spre marginile placii, este o limitare derivata din insusi principiul de functionare - drumul optic parcurs de fascicul este diferit in centrul placii (la perpendicularitate) fata de marginile laterale. E drept, aceste abateri sunt foarte mici, greu de masurat cu mijloace normale si dificil de observat in practica, dar exista.

ECRM este singurul fabricant care a dus mai departe tehnologia prin perfectionarea sistemului de lentile - un sistem sofisticat F-theta custom-made - si introducerea compensarii electronice de liniaritate, adica intarzierea progresiva a spotului de ordinul nanosecundelor pe durata liniei de scanare laser. ECRM a reusit in acest mod sa aduca la zero abaterile si permite expunerea de placi la 2540 sau 3556 dpi in conditii de calitate matematic similare cu orice alt echipament rotativ. Mai mult de o treime din totalul clientilor nostri folosesc echipamente ECRM CTP exclusiv pentru tipar in coala pe toate formatele obisnuite inclusiv B1, in majoritate masini Heidelberg si KBA, iar rezultatele sunt constant foarte bune. Aceste rezultate pot fi oricand verificate si demonstrate la fata locului pentru oricine este interesat. Din totalul de aproape 15 echipamente ECRM instalate pana in iunie 2009, un sfert sunt CTP serie "X".