Echipamente, consultanta si
solutii integrate pentru pre-press

Compatibilitatea chemistry-free

Toate sistemele ECRM CTP sunt direct si imediat compatibile cu orice tip de placa violet fotopolimer fara developare (chemistry-free) si fara procesare (process-less). Aceste tipuri de placi vor fi disponibile si in Romania cu incepere din 2009 si reprezinta o evolutie a tehnologiei in sensul simplificarii pregatirii formei de tipar si eliminarii principalei variabile din sistem, revelatorul.

In momentul de fata liniile ECRM CTP pe care le oferim pot intra in productie cu orice tip de placi violet fotopolimer - placi CTP violet obisnuite, de la orice producator. Configuratia echipamentelor este aleasa in functie de tipul de placa dorit. Pentru trecerea ulterioara la placi chemistry-free se poate modifica echipamentul Heights existent, iar CTP-ul necesita o simpla recalibrare.

Placile violet chemistry-free sunt deja disponibile in Europa de la mai multi producatori, placile violet processless sunt anuntate a intra in productie de serie in viitorul apropiat.

Tehnologia chemistry-free presupune o "faza umeda", tehnologia processless este integral in "faza uscata":

Derek Sizer, vicepresedinte ECRM pentru emisfera estica explica:

"Pentru multe tipografii aparitia placilor chemistry-free va reprezenta un moment de cotitura [...], clientii vor beneficia de numeroasele avantaje si de reducerea costului de productie fara a sacrifica in vreun fel productivitatea".